odgłos "tykającego zegara" w okolicach paska alter

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • EileenJaramill
    Classic
    • 2016
    • 1

Zamieszczone przez Wojtas_Poznań
    Kolega się narazie czai i pewnie za chwilę pójdzie w ślady tego np http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80875
    Tylko, że kolega od Leona na starcie ma już lepiej bo ma "troszkę" inny silnik

Oznaczenie BWA - fabrycznie 200KM - Octavia 2 RS, Golf V GTI
    Oznaczenie BWJ - fabrycznie 241KM - Seat Leon Cupra
    Oznaczenie BWH - fabrycznie 265KM - Audi S3

Zamieszczone przez pacocases
    WojtekDM,
    WojtekDM napisał/a:
    Jest 214KM/303Nm
    dużo koników ale mało Niutonów
    Pakoś ale gwarantuje Ci, że jego 303Nm jadą lepiej niż nasze ~330Nm Spróbuj kiedyś dogonić Wojtka :twisted:
    My web site What is Google AdWords and how Does it Work ...
  • Jary
    Classic
    • 2013
    • 4
    • Octavia III combi (5E5)

hejka,

mam octavke 1.9TDI 110KM i ostatnio mam następujący problem:

czasami jak auto stoi przez noc (niezawsze) po odpaleniu auta słychać z okolic paska alternatora odgłos ciągniętego po betonie łańcucha a czasami taki odgłos jakby jakieś koło o coś tarło, generując dźwięk tykającego zegara. Miał to może ktoś? Co może być przyczyną?

Dodam, że ostatnio miałem auto u mechanika, który wszystko sprawdził: rolki rozrządu OK, sprzęgiełko i łożysko alternatora i napinacza OK. Mechanik powiedział, że mam obserwować i jak nadal problem będzie to mam do niego wrócić. Powiedział również, że może to być coś z pompą wspomagania... nie wiem czy ma to związek ale podczas skrętu w lewo i prawo słychać buczenie w lewym przednim kole... nie wiem na ile to ma coś z soba wspólnego ;]

Moja octavia 270000 na budziku i jak dotąd żadnych problemów oprócz ostatniego. Proszę o pomoc
    Pozdrawiam
    Michał

Komentarz

• roLLo
      L&K
      • 2008
      • 1063
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Jary, może się wysypał amortyzatorek napinacza paska alternatora? też tak mam na zimnym.
      To taki czarny element a'la rurka przymocowany do napinacza paska alternatora. Sproboj go docisnąć na włączonym silniku jak ten odgłos się pojawia.

Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI

Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
      Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
      Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016

Komentarz

• Jary
        Classic
        • 2013
        • 4
        • Octavia III combi (5E5)

ok, dzięki wielkie, jutro sprawdzę, dam znać jaki rezultat

[ Dodano: Pią 18 Paź, 13 21:44 ]
        siema

dzięki, chyba mam to samo. Byłem u mechanika dziś, powiedział, że to amortyzatorek napinacza... Umówilem sie na wymiane w przyszłym tygodniu. Nowa część kosztuje ok. 300zł, dlatego mechanik załozy mi uzywany z innej skodziny

pozdro

[ Dodano: Sob 19 Paź, 13 15:51 ]
        odgłos "mojego tykającego zegara" możecie posłuchać pod

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

pozdro
        Pozdrawiam
        Michał

Komentarz

Pracuję...